Sexul este ușor accesibil în comunitatea gay. Cu un efort minim, îl putem obține sub orice formă și în orice moment. Până să citesc Kama Sutra pentru gay, realizasem deja că, pentru mine, sexul de mult mai nu este doar o formă de satisfacție fizică, ci și una spirituală. Cu toate acestea, nu știam cum să-mi explic „științific” de ce simt așa sau de ce mi-am schimbat opțiunile. Dacă scriu acest material, înseamnă că, în cele din urmă, am găsit răspunsurile și am decis să împărtășesc cu voi câteva idei centrale pe care le consider esențiale în înțelegerea transformării mele.

Despre Kama Sutra (pentru gay)

Kama Sutra este un tratat clasic indian despre filosofia iubirii, care învață și prezintă modalitățile de obținere a satisfacerii supreme în relațiile sexuale. În urmă cu aproape 2 500 de ani, Vātsyāyana, un filozof antic indian, a strâns și prelucrat texte vechi despre cum să faci sex pentru a obține o plăcere maximă. Cartea sa, Kama Sutra, a avut scopul de a instrui tinerii în arta iubirii, astfel încât să-și poată aplica cunoștințele în practică.

Kama Sutra [trad. „Regulile dragostei”] este mult mai mult decât o simplă carte despre sex cu elemente de acrobație – este un manual despre viață. Aceasta este una dintre primele și puținele cărți de autoajutor scrise vreodată, care încearcă să acopere diversitatea opiniilor asupra idealului relației.

Ulterior, în 2003, scriitorul englez Terry Sanderson a publicat lucrarea sa The Gay Man’s Kama Sutra, în care descrie cum bărbații gay pot obține adevărata plăcere sexuală.

În continuare, o să relatez ce lucruri am descoperit în această carte legate de dorința de a primi nu doar plăcere sexuală, ci și emoțională.

Sexul nu mai este o nevoie prioritară

Lucrarea lui Terry Sanderson m-a făcut să „sap” mai adânc în mintea mea, pentru a clarifica anumite comportamente legate de dorința de a practica relații intime cu persoane mai puțin cunoscute. Dintr-o competiție interioară, nevoia mea s-a transformat într-o selecție mai chibzuită. De ce? Kama Sutra mi-a dat răspunsul: „A face sex nu este același lucru cu a face dragoste”. Bdâși! 

Acum încerc să delimitez foarte clar aceste stări, întrucât efectele sunt diferite și reușesc să le gestionez conform „protocolului”.. Când fac sex (fără emoții), mă simt „vinovat” față de mine însumi, deoarece consider că am făcut ceva greșit. Când fac sex cu emoții (a face dragoste), trăirile devin mult mai intense, oferindu-mi o doză de adrenalină care mă încurajează să mut munții din loc. 

Așadar, în goana de a obține rapid orice lucru, aici și acum, pe termen lung pierdeam contactul cu emoțiile autentice. Relația dintre doi bărbați nu e doar despre penis și anus, ci despre respect, același vibe, călătorii prin sentimente reciproce. Când am început să descopăr această latură a afectivității, am realizat că îmi este mai ușor să mă îndrăgostesc și să devin mult mai deschis față bărbați. 

Kama Sutra pentru gay nu este doar despre cum să faci sex, ci și despre cum să ajungi la el prin emoții.

Sexul tantric

Al doilea lucru pe care l-am evidențiat în această carte este sexul tantric. Fără să știu de existența lui, îl practic de ceva timp. După ce am realizat că sexul ocazional nu îmi oferă plăcere, am descoperit că mă excită emoțional și sexual băieții deștepți, alături de care pot vorbi ore în șir, fără ca întâlnirea să se sfârșească neapărat cu un orgasm.

Tantra este o mișcare filozofică străveche care privește sexul ca pe o modalitate de a îmbina corpurile a doi îndrăgostiți într-un flux continuu de energie. Scopul ritualului sexual tantric nu este doar uniunea fizică, ci și contopirea sufletelor și a sentimentelor celor implicați.

Tantra spune că „atracția sexuală față de un partener nu ar trebui să se concentreze exclusiv asupra organelor genitale. Sexul este o experiență atât fizică, cât și mentală, care ajută cuplurile să se apropie. Dorința de a respecta și de a prețui persoana iubită, precum și practica sexului în sine, se pot manifesta prin Tantra”.

Sexul tantric a câștigat popularitate în Occident ca mijloc de depășire a diferitelor temeri și prejudecăți care pot limita sau chiar afecta plăcerea sexuală. De asemenea, oferă o modalitate de a reaprinde sentimentele în cuplurile care trăiesc împreună de mulți ani, atunci când partenerii încep să se îndepărteze și să devină indiferenți unul față de celălalt.

Kama Sutra încurajează explorarea diverselor moduri de a face sex, îndemnând partenerii să experimenteze și să încerce tot ceea ce le poate amplifica încărcătura erotică. 


M-am gândit să lansez o serie de materiale în care voi descrie, pas cu pas, fiecare detaliu legat de identificarea și înțelegerea plăcerilor sexuale, inspirate din Kama Sutra pentru gay. Sper din tot sufletul ca aceste articole să contribuie la îmbunătățirea culturii iubirii în rândul persoanelor gay, oferindu-le un spațiu de reflecție, autocunoaștere și deschidere emoțională.