Sexul poate fi o experiență stânjenitoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu ai nicio idee despre ce să faci. Și, deoarece subiectele legate de sex sunt, în mare parte, tabu în cultura noastră, deseori discuțiile despre asta provoacă rușine, sexul LGBTQ fiind lăsat cu totul în afară. În consecință, evităm tema sexului, învăluindu-o cu mister sau romantizându-o.
Ca bărbat gay, am trecut prin multe momente stresante în experiențele mele sexuale. M-am ciocnit de prea multe necunoscute în explorarea sexualității mele. Asta a dezvoltat în mintea mea un sentiment de neacceptare a felului în care corpul meu simte plăcere, încât am ajuns să-mi urăsc corpul după fiecare orgasm.
De unde provine această rușine?
Ceea ce am învățat în terapie este că rușinea niciodată nu ne aparține. Acest lucru m-a ajutat să depășesc acest sentiment și să accept că nu fac nimic greșit.
Societatea, sau poate chiar familia, ne spune că a fi gay este greșit, iar dacă mai ești și bottom (dedesubt, n.r.) înseamnă că ești cumva mai puțin bărbat. Dar acest lucru nu este adevărat, ci doar un sindrom a ideii de masculinitate.
Sexul este un fenomen firesc și o parte importantă a spectrului experiențelor noastre umane. Este o modalitate de a ne conecta cu noi înșine și cu ceilalți într-un mod profund și intim. Indiferent de orientarea sexuală, fiecare individ are dreptul să exploreze și să își exprime sexualitatea într-un mod care îi aduce plăcere și satisfacție.
Cunoaște-ți corpul și descoperă ce înseamnă plăcerea pentru tine

După cum am afirmat mai sus, lipsa comunicării despre sex duce la idealizarea relațiilor sexuale. „Ideea că cineva va veni și te va introduce în senzații din altă lume este o fantezie bună”, spune Andy Duran, specialist în sexul queer și director de educație pentru Good Vibrations.
Din experiența mea pot spune că nimeni nu poate deduce în mod magic ce îți aduce plăcere. Iată de ce este important să îți descoperi corpul. Cum poți face asta? Începe prin a te mângâia sau a-ți contempla corpul în oglindă. Apoi explorează ceea ce îți aduce plăcere cu ajutorul masturbării. Acest lucru o să îți permită să înțelegi modurile în care îți place să fii atins sau intensitatea cu care vrei ca lucrurile să se întâmple. Iar asta este un prim pas spre a avea o relație sexuală plăcută cu un partener.

Nu există un mod unic și corect de a face sex
Fiecare dintre noi primește plăcere diferit. Iată de ce nu există un ghid clar de pași care o să-ți garanteze un sex plăcut. Fie că ești top (deasupra, n.r.), bottom (dedesubt, n.r.) sau versatil (ambele) cred că este important ca înainte de a face sex, să ai o discuție sinceră cu partenerul tău despre așteptări, dorințe și limite. A vorbi deschis despre ce îți dorești să experimentezi și ce nu, va ajuta la stabilirea unei conexiuni mai profunde și la crearea unei atmosfere de încredere.
La începutul experienței mele sexuale am avut situații inconfortabile, fiind în poziția de bottom din cauza necomunicării. Pentru mulți bărbații gay acest lucru este traumatizant și poate provoca disconfort psihologic.
Și pentru că știu că pregătirea pentru sexul anal dă bătăi de cap bărbaților bottom, în cele ce urmează voi aborda acest subiect.
O mică lecție de anatomie. Cum îmi dau seama dacă sunt gata de sex anal?
În primul rând, ține minte: este corpul tău, fundul tău, prostata ta și tu decizi când ești gata.
Mușchiul anal este specific, deoarece este format din două componente: mușchiul sfincter anal intern și mușchiul sfincter anal extern și se deschide din interior spre exterior. Procesul de deschidere a mușchiului anal poate fi influențat de mai mulți factori: excitație sexuală, relaxarea psihologică, lubrifierea adecvată și, n-o să-ți vină să crezi, respirația.
Fiecare persoană este diferită, iar reacția mușchilor anali poate varia. Pentru unii, deschiderea mușchiului anal poate fi ușoară și naturală, în timp ce pentru alții poate necesita mai mult timp, răbdare și comunicare cu partenerul.
Dacă ești top, nu grăbi lucrurile și ai grijă ca partenerul tău să fie suficient de relaxat. Dacă partenerul tău spune să te oprești, oprește-te. Dacă îți spune să continui, dă-i drumul.
Așa cum ziceam mai sus, explorează limitele corpului tău. Dacă ai emoții în legătură cu sexul anal, începe de la zero. Te poți mângâia singur. Află ce te face să te simți bine și obișnuiește-te cu senzația de a avea ceva în interiorul tău.
Înainte de sexul anal treci pe la duș
Frica cea mai mare a fiecărui bottom este legată de igiena anală. Sunt suficient de curat?, asta era întrebarea care îmi provoca cea mai mare anxietate la început. Mai mult de atât, primele dăți, în timpul procesului, aveam impresia că o să fac pe mine. Dar asta era doar o senzație.
Totuși, vreau să fii conștient că se întâmplă și accidente, iar asta este la fel de normal. Nu trebuie să te simți aiurea, aceasta este un proces natural.

Acum despre clismă. Asigură-te că faci clismă înainte. Poți utiliza furtunul de la duș. Asta este cea mai des întâlnită metodă, și dacă faci așa, ai grijă ca temperatura și presiunea apei să fie constante. Ori poți utiliza un irigator clismă pe care îl umpli cu apă și apoi ți-l bagi în fund pentru a te pregăti. Totuși nu insista cu prea multă apă. Un alt secret: fii atent la ce mănânci înainte de asta.
Dă-ți timp și nu uita să respiri
Este important să înțelegi că în procesul de deschidere a mușchiului anal trebuie să comunici constat partenerului cum te simți. Comunicarea, consensul și un bun lubrifiant sunt elementele cheie ale sexului anal.
Relaxarea psihologică joacă, de asemenea, un rol important în deschiderea mușchiului anal. Atunci când te simți încrezător și confortabil cu partenerului tău și în ceea ce faci, acest lucru poate contribui la relaxarea întregului corp, inclusiv a mușchilor anali. Respiră încet și adânc pentru a reduce tensiunea musculară. Iar dacă e cazul roagă partenerul să iasă ori de câte ori ai nevoie. Sexul anal este un sport de echipă, de cel puțin doi.
Folosirea unui lubrifiant pe bază de apă și a unui prezervativ este esențială pentru a asigura o experiență confortabilă și sigură. Lubrifiantul ajută la evitarea disconfortului și a leziunilor, asigurând o penetrare ușoară. Prezervativul, pe lângă prevenirea transmiterii bolilor, oferă o barieră de protecție necesară pentru a vă bucura de moment într-un mod sănătos și responsabil.
După sex anal, îți recomandat să faci un duș anal pentru a menține igiena și sănătatea zonelor implicate. Acest proces ajută la curățarea delicată a mucoasei anale și a regiunii din jur, eliminând posibile bacterii sau resturi care ar putea provoca iritații sau infecții. La fel poți folosi un unguent care să ajute la relaxarea și revitalizarea mușchilor. Eu folosesc Reparon, pe care îl poți găsi ușor în farmacii.
Și nu uit…
Stereotipurile legate de masculinitate și rolurile sexuale pot crea uneori confuzie și anxietate în experiențele sexuale, însă cu încredere și respect pentru nevoile noastre și ale partenerului, putem transforma experiențele sexuale în momente de conexiune profundă și de împlinire personală.
Fiecare dintre noi este unic, iar plăcerea vine în forme diferite. A învăța să ne bucurăm de corpul nostru și să ne exprimăm plăcerea într-un mod sănătos și responsabil este o călătorie continuă.
Ilustrații: Rafael Raețchi
Postări relevante
- Ei vor să ne reducă la tăcere. Noi nu tăcem. Direcționează 2% pentru presa queer
- (experiment) Am creat portretul perfect al băiatului gay, cu ajutorul comunității noastre
- Bad Bunny: Desculț, tatuat și periculos de sexy în noua campania Calvin Klein
- Parlamentul Ungariei interzice marșul Pride prin lege
- Ghosting-ul și frica de abandon. O analiză personală