Născut pe 22 mai 1930 în Woodmere, New York, Milk și-a dedicat viața luptei împotriva discriminării, contribuind la dezvoltarea unei societăți mai incluzive. El a devenit un simbol al rezistenței și al speranței pentru milioane de oameni din întreaga lume. Campania sa pentru drepturile LGBTQ+ în anii ’70 a reprezentat un moment de cotitură în istoria politică a Statelor Unite, deschizând calea pentru o mai mare reprezentare și vizibilitate a comunității LGBTQ+ în politică.

În calitate de membru al Consiliului de Supervizori al orașului San Francisco, Milk a fost un susținător al drepturilor egale pentru toți cetățenii. El a luptat pentru legi care să protejeze persoanele LGBTQ+ de discriminare și hărțuire și a promovat diversitatea.

Însă moștenirea lui Harvey Milk nu se limitează doar la activitatea sa politică. El a fost și un lider carismatic și inspirațional, capabil să mobilizeze masele în sprijinul drepturilor LGBTQ+. Steagul LGBTQ+, cunoscut sub numele de „Steagul Curcubeului” sau „Steagul Pride” a fost creat de artistul și activistul Gilbert Baker în anul 1978, la cererea lui Harvey Milk, pentru a servi ca un simbol al comunității LGBTQ+ în marșurile de la San Francisco. 

În anul 1978, la vârsta de 48 de ani, Harvey Milk a fost asasinat de către fostul coleg de consiliu Dan White. Asasinarea sa a șocat întreaga națiune și a amplificat determinarea mișcării pentru drepturile LGBTQ+, transformându-l pe Milk într-un martir al cauzei sale.

Pentru a înțelege mai bine viața și moștenirea lui Harvey Milk, iată două filme care merită văzute:

Milk (2008) – Regizat de Gus Van Sant și cu Sean Penn în rolul principal, acest film biografic dramatic oferă o perspectivă asupra vieții și carierei lui Harvey Milk, de la începuturile sale ca activist până la ascensiunea sa politică și asasinarea tragică.

The Times of Harvey Milk (1984) – Acest documentar, regizat de Rob Epstein, explorează viața și moștenirea lui Harvey Milk, folosind imagini de arhivă și interviuri cu cei care l-au cunoscut personal. A câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar lung metraj în 1985.