Deputatul PAS, Radu Marian afirmă că guvernarea urmează să analizeze decizia CEDO privind recunoașterea prin lege a cuplurilor de același sex și abia după asta se va expune pe marginea subiectului. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” din 1 februarie curent.
„Trebuie să analizăm decizia respectivă. Noi nu am analizat-o. Când o să ne uităm mai atent noi o să putem să ne expunem, dar problemele reale ale Republicii Moldova țin de, să rezolvăm problema cu justiția, care încă nu e rezolvată și să creștem standardele oamenilor, să întărim democrația, să avem independență energetică – astea sunt problemele reale și fiecare cetățean, care respectă legea și plătește impozitele merită să fie respectat.
Ca societate noi trebuie să avem niște priorități și prioritățile noastre sunt reforma justiției, creșterea economică, independența energetică și evident aderarea la Uniunea Europeană și nu ar trebui cumva să atragem atenția mai mult la cei care instigă la ură față de o anumită categorie a populației”, menționează deputatul în cadrul emisiunii”, a spus Marian.
Anterior, opoziția, reprezentată de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a menționat că se alătură opiniei Mitropoliei față de decizia CEDO privind legalizarea parteneriatelor dintre persoanele LGBT+ și a promis, în eventualitatea unor proteste, să se alăture bisericii.
PSRM a venit cu această reacție în urma anunțului Centrului de Informații GENDERDOC-M că intenționează să depună o plângere, invocând discursul de ură și discriminarea din opinia publicată de către Mitropolia Moldovei.
„În Republica Moldova, Biserica este separată de stat și toți cetățenii sunt egali în drepturi, indiferent de orice criterii, cum ar fi religia, orientarea sexuală, identitatea de gen”, se menționează în comunicatul Centrului GDM.
La 17 ianuarie curent, judecătorii CEDO au decis, printr-o hotărâre istorică că țările care fac parte din Consiliului Europei trebuie să recunoască și să protejeze prin lege familiile formate din persoane de același sex. Astfel, statele semnatare ale Convenției Europene, inclusiv R. Moldova, au obligația să asigure, fără discriminare, recunoașterea legală a cuplurilor LGBTI, indiferent de opinia unui segment din societate.
Postări relevante
- Ei vor să ne reducă la tăcere. Noi nu tăcem. Direcționează 2% pentru presa queer
- (experiment) Am creat portretul perfect al băiatului gay, cu ajutorul comunității noastre
- Bad Bunny: Desculț, tatuat și periculos de sexy în noua campania Calvin Klein
- Parlamentul Ungariei interzice marșul Pride prin lege
- Ghosting-ul și frica de abandon. O analiză personală